Recensioner
Boktugg har genom åren recenserat böcker i en mängd olika genrer. Men numera recenserar vi inte skönlitteratur, inga barnböcker.
Skicka därför inga recensionsexemplar som vi inte efterfrågat.
Vad söker vi? Fackböcker som rör bokbranschen. Det kan handla om skrivande och berättarkonsten, eller förlags- och bokhandelshistoria. Även böcker inom försäljning, marknadsföring och entreprenörskap kan vara av intresse. I viss mån biografier om författare eller förläggare.
Skicka ett mejl till tips@boktugg.se och presentera din bok så kanske vi ber om ett recensionsexemplar ifall vi tror att boken är intressant för våra läsare och vi har tid. Det bör också vara nyutkomna böcker.
Äldre recensioner
Här nedan hittar du tidigare recensioner där det alltså förekommer en hel del skönlitteratur. Varför slutade vi recensera romaner? Svaret är rent ekonomiskt. Vi hade inte råd. Även om vi skulle önska att vi kunde recensera hundratals titlar varje år så var vi tvungna att prioritera bort det.
Bokrecension: Mödrarnas söndag av Graham Swift
Kort är vackert och förtrollande, åtminstone i händerna på Graham Swift. Ur en liten berättelse om klasstillhörighet och kärlek föds något verkligt berörande, när de två unga älskande i Mödrarnas söndag får se ödet,
Bokrecension: Bränn alla mina brev av Alex Schulman
Alex Schulman går på djupet när han i Bränn alla mina brev skapar vacker litteratur av sin mormors korrespondens, och den förlorade kärleken till en svensk poet.
Bokrecension: Call me by your name av André Aciman
Boktuggs recensent känner bokstavligen marken skälva under fötterna när André Aciman fångar två mäns möte i romanen Call me by your name.
Boktugg läser ”Värd att döda” av Peter Swanson
”Värd att döda” av Peter Swanson (Southside Stories)
Jag är en av de där läsarna som älskade Shutter Island av Dennis Lehane, mycket eftersom den är vattentät och läsaren inte vet var den har karaktärerna en enda gång under hela boken.
Recension: ”En helt vanlig familj” av Mattias Edvardsson
Conny Palmkvist har skrivit litteraturkritik i flera år och läser här en spänningsroman, som redan innan release hade sålts till hela världen. Men var den värd all hype?
Siri av Lena Einhorn
Conny Palmkvist lyfter fram sina bokfavoriter från de senaste åren. Recensionen är tidigare publicerad i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan.
Det tycks bli allt vanligare att författare balanserar på den sköra tråden mellan fiktiva skrönor och verkliga levnadsöden.
Sprängskissen av Ivan Vladislavic
Conny Palmkvist lyfter fram sina bokfavoriter från de senaste åren. Recensionen är tidigare publicerad i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan.
Medan bokförlaget Tranan firar årets Nobelpristagare fortsätter de att smyga ut romaner på den svenska marknaden.
I kroppen min / Vägsjäl av Kristian Gidlund
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Conny Palmkvist lyfter fram sina bokfavoriter från de senaste åren. Texten är tidigare publicerad i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan. [/vc_column_text][vc_separator][thb_gap height=”60″][vc_column_text]Kvar finns texterna. Och ekot.
I kroppen min – Resan mot livets slut och alltings början av Kristian Gidlund
Conny Palmkvist lyfter fram sina bokfavoriter från de senaste åren. Texten är tidigare publicerad i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan.
Tusen tranor av Ann Lagerhammar
Conny Palmkvist lyfter fram sina bokfavoriter från de senaste åren. Recensionen är tidigare publicerad i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan.
Som författare flätar Ann Lagerhammar samman människoöden,
Man måste inte alltid tala om det av Åsa Foster
Conny Palmkvist lyfter fram sina bokfavoriter från de senaste åren. Åsa Fosters roman är en av dem. Recensionen är tidigare publicerad i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan.