Recensioner
Boktugg har genom åren recenserat böcker i en mängd olika genrer. Men numera recenserar vi inte skönlitteratur, inga barnböcker.
Skicka därför inga recensionsexemplar som vi inte efterfrågat.
Vad söker vi? Fackböcker som rör bokbranschen. Det kan handla om skrivande och berättarkonsten, eller förlags- och bokhandelshistoria. Även böcker inom försäljning, marknadsföring och entreprenörskap kan vara av intresse. I viss mån biografier om författare eller förläggare.
Skicka ett mejl till tips@boktugg.se och presentera din bok så kanske vi ber om ett recensionsexemplar ifall vi tror att boken är intressant för våra läsare och vi har tid. Det bör också vara nyutkomna böcker.
Äldre recensioner
Här nedan hittar du tidigare recensioner där det alltså förekommer en hel del skönlitteratur. Varför slutade vi recensera romaner? Svaret är rent ekonomiskt. Vi hade inte råd. Även om vi skulle önska att vi kunde recensera hundratals titlar varje år så var vi tvungna att prioritera bort det.
Recension ljudbok: Till minne av en mördare
Pascal Engman och Johannes Selåker har skrivit deckaren Till minne av en mördare. Daniel Åberg har lyssnat på ljudboken (inläst av Jonas Malmsjö) och blir imponerad.
Recension: Sluta aldrig fly av Harlan Coben
Spänningsmästaren Harlan Coben är tillbaka med en ny roman, Sluta aldrig fly. En spinoff till en serie men lika mycket en fristående berättelse som får högsta betyg av Boktuggs chefredaktör.
Recension: Stormfågel av Lena Ebervall och Per E Samuelson
Conny Palmkvist läser en ny bok (Stormfågel av Lena Ebervall och Per E Samuelson) om den omdebatterade Jane Horney, och finner en imponerande research som ger en mer sann bild av hennes öde en sen natt i januari 1945.
Bokrecension: 5 AM CLUB av Robin Sharma
Undertiteln till boken 5 AM CLUB är “äg din morgon – förändra ditt liv”. Skriven av författaren till Munken som sålde sin Ferrari och med en blurb av Paulo Coelho har man därmed maxat förväntningarna.
Bokrecension: Mordet på kommendören av Haruki Murakami – den andra boken
I Murakamis alldeles egna värld är det mesta sig likt. Men lite blekare än vanligt. Och vår recensent erkänner sig för första gången lite trött på författarens fixeringar och tematik.
Bokrecension: November har trettioen dagar av Magnus Cadier
En depression, och minnet av kärleken, driver Daniel till en ny stad, där han ska hitta sig själv och komma vidare. Men i lägenheten rakt över bor Nicholas.
Bokrecension: Clifford av Norman Bridwell
En del är stora, andra är små. Hunden Clifford är gigantisk och väldigt, väldigt röd. Fint och försiktigt berättat av Norman Bridwell, som både skrivit och illustrerat den här pärlan för de minsta läsarna.
Bokrecension: Folk med ångest av Fredrik Backman
Rasande roligt, förkrossande sorgligt och ibland en aning för mycket. Men det finns bara en Fredrik Backman, och få författare har hans förmåga att krossa hjärtan med ett leende och se rakt igenom människor.
Bokrecension: Små eldar överallt av Celeste Ng
Kan man någonsin äga ett barn? I Små eldar överallt ställs ett litet samhälle på båda sidor barrikaderna när frågan vänds och vrids på. Resultatet är en lite för lång roman om tillhörighet och om hur olika människor ser på sig själva och andra.
Bokrecension: Den enda medicinen av Ola Normelli
En diktsamling som spökar i hålrummen mellan dåtid och framtid, eller mellan två steg. En plattform som leder till nästa. Och genom alltihop: avskedens melodi,
Bokrecension: Jag försvinner i mörkret av Michelle McNamara
Verkligheten överträffar dikten och skrämmer slag på den mest hårdhudade läsare. Boktugg har läst Jag försvinner i mörkret, och håller lampan tänd under ett par nätter fram över.
Bokrecension: Du blir vuxen den dag du förlåter dina föräldrar av Gérard Salem
En liten bok om trassliga relationer inom familjen, skriven som brevroman. För trogna fans av genren, eller som läromedel för psykologistuderande.
Bokrecension: Regnmannen av Jonas Karlsson
Jonas Karlsson placerar en åldrad man i sin trädgård och gör det lilla området till hans hela universum, med sorg och magisk realism i centrum.
Bokrecension: Anteckningar från en orolig planet av Matt Haig
Springer livet ifrån oss? Ja, kanske. Matt Haig undersöker hur den moderna tillvaron påverkar oss och vad vi kan göra för att återhämta oss. En bok som både tröstar och vill utforska den digitala tidsålderns inverkan på människan.
Bokrecension: Törnrosor av Stephen King & Owen King
Det gör ont när knoppar brister. Eller, som i det här fallet: Det gör ont i hjärtat när ens favoritförfattare går vilse i sin egen roman,