Norrbotten à la carte
Medverkande | |
---|---|
Förlag | A la carte böcker |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | |
Antal sidor | 132 |
Vikt | 996 gr |
Utgiven | 2005-12-20 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789525290653 |
En sanning som gäller än, är att god mat smakar ännu bättre utomhus. Om platsen dessutom är vacker, blir den kulinariska upplevelsen än större. I Norrbotten finns det verkligen mycket av både välsmakande mat och vackra matplatser. Det är en av orsakerna varför vi ville producera en bok om norrbottnisk mat och natur. En annan orsak är att många helt enkelt frågat, om vi inte kan göra en ny mat- och bildbok från Norrbotten. Det är klart vi kan. Resultat, Norrbotten à la carte, har ni nu i era händer. Boken är vår tredje i vår A la carte serie från norra Sverige.
Under ett helt år har vi rest kors och tvärs i Norrbotten. Med båt har vi färdats runt i hela Norrbottens fantastiska skärgård - från Haparanda till Piteå. Med bil har vi kört upp- och nedför älvdalarna och till fots har vi upplevt fjällvärlden. Vi har t.ex. besökt Jokkmokks marknad, varit på renskiljning i fjällen, trålat löja, vittjat laxfällor, halstrat sik i Kukkolaforsen och vi har träffat hundratals norrbottningar runtom i länet. Överallt har vi blivit mottagna med stor generositet och gästvänlighet. Dörrarna har varit vidöppna, god mat har dukats fram och sovplats har ordnats.
Under ett helt år har vi rest kors och tvärs i Norrbotten. Med båt har vi färdats runt i hela Norrbottens fantastiska skärgård - från Haparanda till Piteå. Med bil har vi kört upp- och nedför älvdalarna och till fots har vi upplevt fjällvärlden. Vi har t.ex. besökt Jokkmokks marknad, varit på renskiljning i fjällen, trålat löja, vittjat laxfällor, halstrat sik i Kukkolaforsen och vi har träffat hundratals norrbottningar runtom i länet. Överallt har vi blivit mottagna med stor generositet och gästvänlighet. Dörrarna har varit vidöppna, god mat har dukats fram och sovplats har ordnats.