Tornedalen Tornionlaakso à la carte
Medverkande | |
---|---|
Förlag | A la carte böcker |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | |
Antal sidor | 96 |
Vikt | 805 gr |
Utgiven | 2000-11-15 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789525290073 |
Boken presenterar mat- och bilder från den svenska och finska Tornedalen. I Torneälvens vatten möts den svenska och finska matkulturen. Älvdalen börjar vid Haparandas och Torneås vackra skärgård i norra Bottenviken och sträcker sig över 50 mil norrut till treriksröset där Sverige, Finland och Norge möts. Tornedalingarna är mycket stolta över sina mattraditioner och sina högklassiga råvaror som är basen i såväl den äldre och modernare matkulturen. I havet fiskas lax, löja och strömming, i älvens forsar håvas sik och i norr finns den samiska matkulturen med sina fantastiska råvaror som ren, ripa, fjällröding m.m.
Boken är parallellt på svenska, engelska och finska.
Boken är parallellt på svenska, engelska och finska.