En råvara: Ingefära

En råvara: Ingefära
Författare
Medverkande
Förlag AKT Förlag AB
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor24
Vikt58 gr
Utgiven2025-04-07
SABQca
ISBN 9789198974744

En råvara, Ingefära av Susanne Jonsson

Akt Förlag satsar på ny matserie, En råvara, med kockar och matkunniga 

Första omgången i serien, En råvara, består av 5 mathäften – Ingefära, Kapris, Lamm, Lök och Smör – med lika många matkunniga: Siri Barje, Charlotte Birnbaum, Karin Fransson, Susanne Jonsson och Annina Rabe, som samtliga har vitt skilda ingångar till mat. Var och en av de 5 medverkande bjuder på varsitt häfte med 10 recept för just sin råvara, som de valt helt fritt. Utöver recepten skriver de en kortare text om sin råvara, det kan vara i form av ett förord eller kåseri. Recepten är en blandning av för-, huvud- och efterrätter. 

Med En råvara vill Akt Förlag komplettera de fina omfångsrika kokböckerna med det mindre formatet, som lätt kan plockas fram i vardagen, packas med till landet eller ges istället för vinflaskan på en middag – den perfekta presentboken och till den egna receptsamlingen. I serien, En råvara, ingår: Ingefära, Kapris, Lamm, Lök och Smör. Varje mathäfte är försedd med klamrar som gör de lätta att samla i en pärm.

Susanne Jonsson (f. 1974), är en uppskattad TV-kock med fil. magister i Gastronomi från Umeå universitet. Uppväxt i Gällivare i en samisk/svensk familj. Älskar utematlagning, driver bloggen Susannes skafferi, kör husbilen Hjördis och sänder norrländsk slow-TV.