BokGym Matlagning 1, bok
Serie | BokGym Restaurang och livsmedel |
---|---|
Författare | |
Förlag | Gleerups Utbildning AB |
Genre | Mat och dryck |
Format | Spiralbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 105 |
Vikt | 438 gr |
Utgiven | 2023-01-25 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789198746778 |
Boken Matlagning 1 vänder sig i första hand till elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet i den svenska gymnasieskolan.
Boken detaljbehandlar alla centrala delarna i kursen Matlagning 1, såsom kommunikation i arbetet, tillagning av varma och kalla rätter, rengöring av lokaler, hantering av råvaror, köksredskap och maskiner samt arbetsmiljö och ergonomi, vilket skapar goda förutsättningar för att eleven ska klara Skolverkets kunskapskrav.
I boken finns också kunskapskontroller och övningsuppgifter som eleverna kontinuerligt kan arbeta med.
Boken kan med fördel användas i internutbildning för företag, eftergymnasiala utbildningar och av andra yrkesverksamma personer inom restaurang- och livsmedelsområdet.