Rött kött på rätt sätt - för hälsa, miljö och levande landsbygd
Författare | |
---|---|
Förlag | Nielsen & Norén Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Danskt band |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 160 |
Vikt | 490 gr |
Utgiven | 2013-11-08 |
ISBN | 9789197919753 |
RÖTT KÖTT PÅ RÄTT SÄTT, är en bok som
handlar om ekologisk extensiv köttproduktion. Vi får följa en grupp personer som börjar med att återställa gamla beteslandskap i de Ångermanländska niporna och hur de fortsätter med djuruppfödning, den nya tidens kooperativ, tankar kring landsbygdsutveckling och återtagande av gamla idéer kring sparkassor.
Thorsten Laxvik betecknar Götgatan på Söder som sin
hembygd, men rotar långt tillbaka till Gjurd Bodakarl som fick krogrättigheterna i Stugun 1290 av ärkebiskopen i Uppsala. Han håller också en liten fjällkobesättning från sin farfars hemby.