Rött kött på rätt sätt - för hälsa, miljö och levande landsbygd

Rött kött på rätt sätt - för hälsa, miljö och levande landsbygd
Författare
Förlag Nielsen & Norén Förlag
GenreMat och dryck
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor160
Vikt490 gr
Utgiven2013-11-08
ISBN 9789197919753
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
RÖTT KÖTT PÅ RÄTT SÄTT, är en bok som handlar om ekologisk extensiv köttproduktion. Vi får följa en grupp personer som börjar med att återställa gamla beteslandskap i de Ångermanländska niporna och hur de fortsätter med djuruppfödning, den nya tidens kooperativ, tankar kring landsbygdsutveckling och återtagande av gamla idéer kring sparkassor. Thorsten Laxvik betecknar Götgatan på Söder som sin hembygd, men rotar långt tillbaka till Gjurd Bodakarl som fick krogrättigheterna i Stugun 1290 av ärkebiskopen i Uppsala. Han håller också en liten fjällkobesättning från sin farfars hemby.