Älskade blodpudding
Författare | |
---|---|
Förlag | Vulkan |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2010-08-17 |
ISBN | 9789197902908 |
Blodpudding är kanske inte vegetarianens favoritmat. Men många andra har
blodpudding som sin favorit i vardagen, många kockar brukar visa upp rätten som
en värdig representant för svensk husmanskost. Blodpuddingen har alltid tillagats
på ett sätt som speglat samtiden. I Sverige nämns blodpudding för första gången
i Cajsa Wargs kokbok redan 1755. Knaperstekt bacon, rårörda lingon och syrligt
fräscha äpplen är klassiska tillbehör. I Älskade blodpudding har svenska folket i
samarbete med Lithells fått skicka in sina bästa recept. Det bjuds på både klassiska
och oväntade kombinationer från både kända och okända blodpuddingsälskare.