Le menu, tack! : råvaror och rätter, recept och restauranger i Provence

Le menu, tack! : råvaror och rätter, recept och restauranger i Provence
Författare
Medverkande
Förlag Frankofon Förlag
GenreGeografi och resor
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor127
Vikt422 gr
Utgiven2014-05-07
SABNjz Provence.08
ISBN 9789197856553
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Han är världsreportern. I drygt 40 år har Staffan Heimerson som utrikeskorrespondent varit placerad i främmande städer på fem kontinenter och för Sveriges Radio och Aftonbladet skickats i krig och till kriser.

När han - äntligen - körde ner tältpinnarna djupare och fastare var det - naturligtvis! - i Provence. Skälen var de givna: vädret, vänligheten, det vackra landskapet, närheten till fascinerande metropoler - och MATEN!

Heimerson började 1982 skriva om sin hobby, mat och krogar, och gav ut en serie med titeln 102 krogar i Det blev Paris och Rom, Fjärran Östern, New York, London och Stockholm. Tillsammans med stjärnkocken Richard Nilsson skrev han senare Kastrullresorna med kåserier och recept.

Nu är han strax klar med Le Menu, tack. Råvaror och rätter. Recept och restauranger. I Provence. Han söker upp sina läckraste producenter. Han njuter av att bära hem korgar med persikor och kronärtskockor, getostar ystade i granngården, ängssyra och anklever, korvar smaksatta med blåbär och ostron odlade i Medelhavet. Och med entusiasm odlar han oliver och lavendel.

Han äter på billiga krogar - och dyra. Varje måltid hemma i Villa Dallas diskuteras i detalj. Vinet flödar.

Har han något viktigt att säga?

Ja. Köp den här boken!