Le menu, tack! : råvaror och rätter, recept och restauranger i Provence
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Frankofon Förlag |
Genre | Geografi och resor |
Format | Danskt band |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 127 |
Vikt | 422 gr |
Utgiven | 2014-05-07 |
SAB | Njz Provence.08 |
ISBN | 9789197856553 |
Han är världsreportern. I drygt 40 år har Staffan Heimerson som
utrikeskorrespondent varit placerad i främmande städer på fem
kontinenter och för Sveriges Radio och Aftonbladet skickats i krig och
till kriser.
När han - äntligen - körde ner tältpinnarna djupare och fastare var det - naturligtvis! - i Provence. Skälen var de givna: vädret, vänligheten, det vackra landskapet, närheten till fascinerande metropoler - och MATEN!
Heimerson började 1982 skriva om sin hobby, mat och krogar, och gav ut en serie med titeln 102 krogar i Det blev Paris och Rom, Fjärran Östern, New York, London och Stockholm. Tillsammans med stjärnkocken Richard Nilsson skrev han senare Kastrullresorna med kåserier och recept.
Nu är han strax klar med Le Menu, tack. Råvaror och rätter. Recept och restauranger. I Provence. Han söker upp sina läckraste producenter. Han njuter av att bära hem korgar med persikor och kronärtskockor, getostar ystade i granngården, ängssyra och anklever, korvar smaksatta med blåbär och ostron odlade i Medelhavet. Och med entusiasm odlar han oliver och lavendel.
Han äter på billiga krogar - och dyra. Varje måltid hemma i Villa Dallas diskuteras i detalj. Vinet flödar.
Har han något viktigt att säga?
Ja. Köp den här boken!
När han - äntligen - körde ner tältpinnarna djupare och fastare var det - naturligtvis! - i Provence. Skälen var de givna: vädret, vänligheten, det vackra landskapet, närheten till fascinerande metropoler - och MATEN!
Heimerson började 1982 skriva om sin hobby, mat och krogar, och gav ut en serie med titeln 102 krogar i Det blev Paris och Rom, Fjärran Östern, New York, London och Stockholm. Tillsammans med stjärnkocken Richard Nilsson skrev han senare Kastrullresorna med kåserier och recept.
Nu är han strax klar med Le Menu, tack. Råvaror och rätter. Recept och restauranger. I Provence. Han söker upp sina läckraste producenter. Han njuter av att bära hem korgar med persikor och kronärtskockor, getostar ystade i granngården, ängssyra och anklever, korvar smaksatta med blåbär och ostron odlade i Medelhavet. Och med entusiasm odlar han oliver och lavendel.
Han äter på billiga krogar - och dyra. Varje måltid hemma i Villa Dallas diskuteras i detalj. Vinet flödar.
Har han något viktigt att säga?
Ja. Köp den här boken!