Kryddor från Rosengård sötsaker
Författare | |
---|---|
Förlag | Xenofilia |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 104 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2012-02-27 |
ISBN | 9789197852531 |
Efter succén med kokboken och TV4-serien Kryddor från Rosengård, där boende i Rosengård lagade mat, är det nu dags för uppföljaren.
? Vad kan vara mer passande än med en dessertbok efter att vi har lagat så mycket mat, säger författaren Lena Friblick.
Efter att TV-serien i Nyhetsmorgon i TV4 och den första kokboken har de medverkande arbetat som föreläsare och inspiratörer. De har också lett populära matlagningskurser och ordnat kryddvandringar i Rosengård.
? Vi kunde aldrig ana vilket intresse som fanns för vår mat, säger Ghenwa Nahim som är en av de medverkande i boken och som nu också är författare.
I Kryddor från Rosengård sötsaker möter du åter igen de medverkande från TV-serien. Fotografen Jens Nordström ger dig vackra bilder på både mat och människor. I boken lär du dig att göra egen baklava, den klassika libanesiska efterrätten atayef, bolivianska kakor och läckert afrikanskt fredagsmys!