Romska maträtter / Romane xábenata / Romane habena
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Tillexempel Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 112 |
Vikt | 1050 gr |
Utgiven | 2015-06-06 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789197767378 |
I den här unika kokboken har Malmö Romska Idécenter samlat både husmanskost och festmat ur olika romska kulturer i Sverige.
För att få recepten nedskrivna har matlag satts ihop där man kunnat träffas och jämföra de olika versionerna av de vanligaste maträtterna. Boken har ett brett upplägg av soppor, smårätter, varmrätter, efterrätter och kakor, som alla har det gemensamt att de ingår i dagens matkultur. Det här är första gången en romsk kokbok presenteras i Sverige och den är helt och hållet sammanställd av familjerecept.
Det är en trespråkig utgåva, med recept på svenska, lovara och polsk romani.
För att få recepten nedskrivna har matlag satts ihop där man kunnat träffas och jämföra de olika versionerna av de vanligaste maträtterna. Boken har ett brett upplägg av soppor, smårätter, varmrätter, efterrätter och kakor, som alla har det gemensamt att de ingår i dagens matkultur. Det här är första gången en romsk kokbok presenteras i Sverige och den är helt och hållet sammanställd av familjerecept.
Det är en trespråkig utgåva, med recept på svenska, lovara och polsk romani.