Tack för maten : råvarornas mästare

Tack för maten : råvarornas mästare
Författare
Medverkande
Förlag Märks Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor322
Vikt940 gr
Utgiven2011-05-26
SABQca
ISBN 9789197728218
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Tack för maten; Råvarornas mästare porträtterar platserna, personligheterna och hantverket bakom Sveriges bästa råvaror, i urval av landets mest framstående kock Mathias Dahlgren som också har lagat maten i boken. Det är en fantastisk resa genom det småskaliga mathantverkets Sverige, från syrlig sörmländsk rabarber till burfångade bohuslänska havskräftor, in i dofterna av nygräddade kardemummabullar mitt i Stockholm och ut bland lyckligt spatserande skånska kycklingar. Du möter oregerlig passion för getter och ost på Österlen, en halländsk grönsaksvirtuos vars tänkande gärna är knäppare än andras och fårfarmaren som går under epitetet Mälardalens Crocodile Dundee. Bland mycket annat. Själva boken Tack för maten; Råvarornas mästare har fått växa fram i sin egen takt med stor omsorg i alla delar för att på bästa sätt spegla det hantverk som den handlar om. Boken är tryckt av Rolf i Skövde på papper från Lessebo Bruk i Småland. 14 gårdar/producenter, 245 fotografier, 37 recept av Mathias Dahlgren.