Mat-Veganen
Författare | |
---|---|
Förlag | Nikkela Mat och Ord |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 104 |
Vikt | 438 gr |
Utgiven | 2006-10-14 |
ISBN | 9789197638302 |
Veganmat för Vardag och fest.
- Mamma, nu är det slut med kött, fisk och mjölk. Nu är det veganmat som gäller! Mellandottern kom hem efter en termin vid universitetet i Lund och hade lagt sig till med helt nya matvanor.
Christina Svensson stod först handfallen. Vad skulle hon nu laga för mat? Var kunde hon få tips och råd om veganrätter? Det visade sig att utbudet av vegetariska kokböcker var stort, men för de strikta veganerna fanns inte så mycket.
Christina Svensson till vardags jurist och matmamma bestämde sig därför för att skriva en egen kokbok med goda, enkla veganrätter. Tillsammans med dottern Ulrika kommer hon nu ut med kokboken Mat-Veganen (104 sidor, 90 recept och tips). Det är en handfast kokbok som riktar sig såväl till unga veganer som till deras kanske något förbryllade föräldrar. En del rätter är klassiker som justerats lite, andra är helt nykomponerade. Traditionellt blandas med mer exotiskt. Det är mat för både vardag och fest. Tanken är också att rätterna ska kunna kompletteras med kött eller fisk i de familjer där kanske inte alla är veganer.