Mat-Veganen

Mat-Veganen
Författare
Förlag Nikkela Mat och Ord
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor104
Vikt438 gr
Utgiven2006-10-14
ISBN 9789197638302
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Veganmat för Vardag och fest. - Mamma, nu är det slut med kött, fisk och mjölk. Nu är det veganmat som gäller! Mellandottern kom hem efter en termin vid universitetet i Lund och hade lagt sig till med helt nya matvanor. Christina Svensson stod först handfallen. Vad skulle hon nu laga för mat? Var kunde hon få tips och råd om veganrätter? Det visade sig att utbudet av vegetariska kokböcker var stort, men för de strikta veganerna fanns inte så mycket. Christina Svensson – till vardags jurist och ”matmamma” – bestämde sig därför för att skriva en egen kokbok med goda, enkla veganrätter. Tillsammans med dottern Ulrika kommer hon nu ut med kokboken ”Mat-Veganen” (104 sidor, 90 recept och tips). Det är en handfast kokbok som riktar sig såväl till unga veganer som till deras kanske något förbryllade föräldrar. En del rätter är klassiker som justerats lite, andra är helt nykomponerade. Traditionellt blandas med mer exotiskt. Det är mat för både vardag och fest. Tanken är också att rätterna ska kunna kompletteras med kött eller fisk i de familjer där kanske inte alla är veganer.