Från matproduktion till gastronomi

Från matproduktion till gastronomi
Serie COMREC
Medverkande
Förlag Södertörns högskola
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor239
Vikt500 gr
Utgiven2013-02-05
ISBN 9789197501774
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Antologin belyser aktuella frågor kring livsmedel och måltider. Förändringarna inom detta område illustrerar på flera sätt dagens samhällsutveckling. Boken består av tre tematiska delar.
”Strukturella förändringar och aktuella trender” tar upp efterfrågemönster, institutionella förhållanden, interaktion mellan olika aktörer och varumärkesstrategier. Fokus ligger på småskalig livsmedelsproduktion.
”Måltider och måltidskultur” tar upp kulturella och sociala faktorer bakom förändringar av popularitet, status etc. hos olika livsmedel. Här behandlas också betydelsen av miljön kring måltiden och av restaurangsektorns utveckling.
”Maten och naturen” tar upp hur lokalproducerade livsmedel påverkas av naturmiljön på produktionsplatsen och hur deras lokala identitet kan användas i marknadsföringen. Vidare behandlas hur lokal produktion kan gynna naturvården i odlingslandskapet.