Global matkultur i Sverige
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Whip Media |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 256 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2025-05-15 |
ISBN | 9789189900868 |
Möt nysvenskar från hela världen när de bjuder på sina mattraditioner. Deras berättelser gör recepten extra spännande att laga.
Från Övertorneå i norr till Malmö i söder har Marloes Öhrnell, inom ramen för projektet Global Matkultur, samlat recept från personer som idag kallar Sverige för sitt hem. De har flyttat hit från bland annat Chile, Ukraina, Finland och Armenien för att arbeta, som flyktingar eller för kärlekens skull och tagit med sig ett levande kulturarv i form av gamla recept.
Du får också möta mathantverkare och småskaliga, lokala bönder som alla brinner för en hållbar värld med förstklassiga produkter.
I den här kokboken skapar vi det bästa av två världar ett möte mellan global matkultur och närproducerad mat.