Livsmedels- och näringskunskap
Författare | |
---|---|
Förlag | Lära Förlag |
Genre | Ekonomi |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 161 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2024-01-10 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789189454798 |
Livsmedels - och Näringskunskap är en lättläst och tydlig lärobok som passar som basläromedel för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Boken är uppdelad i teman, och behandlar bland annat:</br>- mat och näring</br>- livsmedel från djur</br>- och växtriket</br>- specialkost</br>- livsmedel och miljö</br>- lagar och bestämmelser.</br></br>Varje kapitel avslutas med frågor som eleverna kan fundera och samtala om. Faktatexterna varvas med fiktiva berättelser som är kopplade till ämnet.
Om serien Livsmedel- och näringskunskap</br>Läromedlet finns som den tryckta boken Livsmedel- och näringskunskap och som interaktiv digitalbok, Livsmedel- och näringskunskap ? Digital. Till den tryckta boken finns också Livsmedel- och näringskunskap ? Lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedel- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben säljs separat med skollicens.
För vem?</br>Materialet är framtaget för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.
Om serien Livsmedel- och näringskunskap</br>Läromedlet finns som den tryckta boken Livsmedel- och näringskunskap och som interaktiv digitalbok, Livsmedel- och näringskunskap ? Digital. Till den tryckta boken finns också Livsmedel- och näringskunskap ? Lärarwebb med lärarhandledning, kopieringsunderlag för egen utskrift samt all text i Livsmedel- och näringskunskap inläst som ljudbok. Lärarwebben säljs separat med skollicens.
För vem?</br>Materialet är framtaget för kursen "Livsmedel- och näringskunskap" inom programmet "Hotell, restaurang och bageri" i anpassad gymnasieskola. Det följer det centrala innehållet i kursplanerna. Materialet passar även andra elever i behov av lättläst och tydligt material. Målgrupp för läromedlen anges ingenstans i materialen.