Året på Gastrologik

Året på Gastrologik
Författare
Medverkande
Förlag Roos & Tegner
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor307
Vikt1700 gr
Utgiven2019-02-01
SABQm-cz Gastrologik
ISBN 9789188743282
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

En oförglömlig restaurangupplevelse  

I boken om Michelinkrogen Gastrologik i Stockholm får vi följa kockarna Anton Bjuhr och Jacob Holmströms gastronomiska resa som lett fram till deras unika och internationellt hyllade mat.  

 

I köket på Gastrologik ligger fokus ständigt på unika, lokalt framtagna råvaror från grönsaksodlare, fiskare, fågeluppfödare och andra producenter. I takt med att råvarorna förändras under året ändras förstås också teknikerna och sätten de tillagas på. Från vårens lätta primörer, som knappt ens behöver värme för att komma till sin rätt, till höstens och vinterns mer robusta grönsaker som kräver betydligt mer omsorg. Först när dagens råvaror är på plats i köket bestäms hur de ska hanteras, tillagas och presenteras så sätts dagens meny. I boken presenteras de rätter som serveras under ett år, såväl filosofin bakom som grunderna och tekniken i tillagningen. Med ett öppet sinne och förmågan att se råvarornas egenskaper utan förutfattade meningar blir rätterna helt unika, på Gastrologiks sätt.