101 Whisky du måste dricka innan du dör : 2017/2018

101 Whisky du måste dricka innan du dör : 2017/2018
Författare
Medverkande
Förlag Stevali
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor221
Vikt590 gr
Utgiven2017-08-29
SABQcaf
ISBN 9789188397171
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Nionde utgåvan av "101 Whisky du måste dricka innan du dör" fångar de mest aktuella trenderna på whiskyhyllan. Med författarens otaliga provningar som grund styrs också innehållet efter det intresse som finns hos konsumenterna, denna gång med en än större tyngdpunkt på små whiskynationer såväl som USA och Sverige.

Trettiotalet nya sorter att uppdatera för den påläste whiskydrickaren likaväl som den nyinvigde kan inspireras.

Boken ger omdömen med vedertagna uttryck, men även leenden genom kreativa klacksparkar där entusiasmen märks; smörkola, ek och fruktgodis tillhör några av de beskrivande orden, liksom knallpulver, popcorn och lakritsrot.

Ta med boken till taxfree-shop och systembolag. Botanisera, prova själv och skriv en rad när du hittar egna favoriter och underhållande associationer.

Som tidigare är urvalet gjort från alla genrer och prisnivåer-maltwhisky, blended och bourbon. Så gott som alla sorter i boken finns på hyllan, eller i beställningslistan på Systembolaget. Genom provningar och sociala medier har Örjan Westerlund fångat de favoriter som finns hos såväl nya som etablerade sorter. Här kommer omdömen om doft, smak och eftersmak som sprider en tydlig hängivenhet till alla våra whiskyälskare.

Etthundraen gånger skål - och god läsning!

Om författaren:
Med över ett trettiotal böcker bakom sig, sålda i närmare 400 000 exemplar, är Örjan WWesterlund en av Sveriges mest lästa dryckesförfattare. "101 öl du måste dricka innan du dör" har sålt slut i stora upplagor sju år i rad och är en mycket populär present. Örjan Westerlunds "Bourbon & amerikansk whisky" var nominerad till "världens bästa whiskybok 2016-17 av Gourmand Cook book Awards. Örjans "Svensk Whiskybok" har prisats av Måltidsakademin i Grythyttan. Vid sidan av författarskapet har Örjan Westerlund arrangerat många hundra öl- och whiskyprovningar och medverkat i whiskyjuryn för Stockholm Beer & Whisky festival. Han har även varit anställd som sensorisk bedömare av kryddsprit, bittersprit och rom hos V&S Group.