Ingredienslexikon

Ingredienslexikon
Medverkande
Förlag Gothia Kompetens AB
GenreMedicin
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor112
Vikt130 gr
Utgiven2015-04-17
SABVebr(x)
ISBN 9789188099044
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

I boken <EM>Ingredienslexikon</EM> kan du snabbt och enkelt slå upp ingredienser, tillsatser och beteckningar relaterade till mat och livsmedel. Till varje uppslagsord ges en förklaring och eventuell funktion. Du får också reda på om ingrediensen innehåller gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Boken redogör även för producent- och konsumentansvar, märkningsregler och allergenmärkning.

<EM>Ingredienslexikon</EM> vänder sig i första hand till matöverkänsliga – glutenintoleranta, laktosintoleranta, mjölkproteinallergiker och sojaproteinallergiker – men även till den medvetna och intresserade konsumenten.

Bakom boken <EM>Ingredienslexikon</EM> står Svenska Celiakiförbundet.