Mot ett modernt livsmedelssystem : livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850-1950

Mot ett modernt livsmedelssystem : livsmedelshygien och livsmedelskontroll i Sverige och Norden 1850-1950
Serie SOLMED
Medverkande
Förlag Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien
GenreTeknik
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor480
Vikt1340 gr
Utgiven2015-11-05
SABPmbb
ISBN 9789186573584
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Livsmedelshygien vill förhindra att maten vi äter ska göra oss sjuka. Genom historien har metoder utvecklats för att undersöka den mat vi är beroende av - allt från självhushållningens tid och framåt. När livsmedelskedjan blev mer komplicerad och sträckte sig från producenter via förädlingsled, kom kunskaperna om matens hantering att förskjutas allt mer mot en samhällelig och institutionell nivå. Ansvaret för livsmedlens risker blev en fråga för vetenskapsmän och politiker.