Agile : konsten att slutföra projekt

Agile : konsten att slutföra projekt
Författare
Förlag TUK förlag AB
GenreManagement
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor223
Vikt0
Utgiven2014-03-04
SABQbaaj
ISBN 9789186419394
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Boken har utsetts till Årets Projektledarbok 2008 av Svenskt Projektforum!

Läs mer
Motiveringen från juryn var följande: "Författaren - Tomas Gustavsson - har hittat ett intressant ämne som han beskriver på ett enkelt och lättbegripligt sätt. Detta är inte en "frälsningsbok" utan en mycket nyanserad beskrivning av begreppet "agila metoder", dvs projekt med föränderliga både krav och mål."
Agile är engelska och betyder smidig eller vig. I projektledningssammanhang har ordet översatts till ”lättrörlig” för att peka på förändringsmöjligheterna med detta synsätt. Men det finns andra fördelar med Agile. Den, i mitt tycke, största fördelen består i möjligheten i att kunna slutföra projekt. Att slutföra projekt är en konstart som många eftersträvar men få behärskar.
De agila teknikernas lösning för att hantera denna konst är att delleverera små resultat ofta. Genom att planera, genomföra och leverera en mindre del av projektet får vi möjlighet att uppleva en del av slutresultatet tidigt och kan därefter ställa konkretare krav på resten av projektet. Vi kan dessutom stanna upp, utvärdera och enkelt förändra projektet under vägen. Metoderna (med namn såsom Scrum, XP, DSDM) härstammar från IT-projekt men går att appliceras på många.

Om författarna
Tomas Gustavsson, född 1973 i Billingsfors, Dalsland, bor numera i Snarstad som ligger två mil norr om Karlstad. Tomas är grundare och ägare av TUK Förlag. Tomas har tidigare arbetat som verksamhetskonsult inom IT och projektledning samt som föreläsare på Karlstads Universitet. Boken Agile - konsten att slutföra projekt tilldelades priset Årets projektledarbok 2008.
Kompetensområden är agila metoder, projektledning, ledarskap, förhandling och grupputveckling.
"Jag strävar efter att utvecklas varje dag. Att hitta effektivare och smartare sätt att arbeta på utvecklar mig även som människa. Inom japansk ledarskapsfilosofi kallas denna strävan ”kaizen” och brukar översättas med 'ständig utveckling'. Det är en filosofi som jag försöker leva efter.”