Drömmen om en bakugn
Författare | |
---|---|
Förlag | Recito Förlag AB |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 135 |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2009-10-30 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789186407582 |
Mats Krantz är bryggmästare och han har hela sitt verksamma liv arbetat i bryggeriindustrin, först i Sverige, men de senaste femton åren också i östeuropa. Den industriella bakgrunden har inte hindrat honom från att hysa ett passionerat intresse för bagarnas hantverk, som i många avseenden knyter an till bryggandet som profession. Boken beskriver en livslång dröm att skaffa en egen vedeldad bakugn och hur den förverkligas. Det ges också en utförlig beskrivning om hur det går till att bygga en sådan ugn, hur man eldar och bakar i den. Det finns också gott om recept på bröd som har bakats i ugnen och en hel del praktiska råd om hur man skall lyckas med att baka gott och hållbart bröd med eller utan surdeg. Denna bok är en inspirationskälla för alla som funderat på att skaffa sig en vedeldad bakugn, de lyckligt lottade som kanske redan är ägare av en sådan i sitt sommartorp eller gamla föräldrahem, eller helt enkelt som trevlig läsning för alla med ett intresse för gott bröd utöver det vanliga. Recepten kräver naturligtvis inte att man har en vedugn till hands, brödet kan med utmärkt resultat bakas i vilken ugn som helst. Den glädje och njutning som ett riktigt gott bröd skänker är det centrala temat i denna varma och personliga berättelse.