Idrottsnutrition : för bättre prestation
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | SISU Idrottsböcker |
Genre | Medicin |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 510 |
Vikt | 1490 gr |
Utgiven | 2014-01-30 |
SAB | Vcc |
ISBN | 9789186323479 |
Hur du äter och dricker är ibland helt avgörande för prestationsförmågan
Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – såväl fysisk träning som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, roll för prestationsförmågan. I Idrottsnutrition lär du dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och tävlingsintag, återhämtning och vätskepåfyllning.
Baskunskap och djupgående resonemang
Allting vi äter och dricker påverkar i stort sett alla processer i kroppen och boken ger en baskunskap i näringslära, biokemi och fysiologi. Mer djupgående resonemang erbjuds också för den som vill fördjupa sig ytterligare, både för att själv lära sig mer och för att kunna ge kostråd till idrottare och tränare.
Idrottsnutrition är baserad på den senaste forskningen
Sedan den första svenska upplagan publicerades 2007 (översättare Marie Broholmer) har intresset kring idrottsnutrition ökat. Den nya upplagan (översättare Marie Broholmer och Stefan Pettersson) innehåller alla nya forskningsrön och uppdaterade rekommendationer som finns i ämnet. Ny forskning har bland annat genomförts om nutritionens roll i förhållande till träningsanpassning vilket har lett till ett helt nyskrivet kapitel i ämnet. Den svenska upplagan har också utökats med ett informerade kapitel om kosttillskott (som inte översattes i den första boken) och fått en ny struktur. Avsnitt och stycken som inte längre ansetts vara relevanta har tagits bort.