101 Viner du måste dricka innan du dör : 2014/2015
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Grenadine |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 223 |
Vikt | 584 gr |
Utgiven | 2014-04-25 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789186287535 |
101 Viner
du måste dricka innan du dör
Det här är boken för dig som är vinentusiast, vare sig intresset är helt nytt eller du har kommit en bit på väg. Här hittar du 101 tips på riktigt spännande och goda viner.
Boken innehåller viner i varierande prisnivå från olika delar av världen, däribland viner som inte är så vanliga, så att du kan upptäcka nya vinområden och förstå tjusningen med dem. Vinerna är uppdelade efter typ av vin: mousserande, vitt, rosé, rött och sött. De är dessutom sorterade från lätta till kraftiga för att du, utan att känna igen namnen, lättare ska kunna hitta något som passar just din smak. Till samtliga viner ges serveringsförslag och tips på mat att äta till. I den nya utgåvan av 101 viner du måste dricka innan du dör finns dessutom både ekologiska och biodynamiska viner markerade.
Att välja ut viner till boken är långt ifrån en självklarhet. Naturligtvis kan man välja de mest kända, och ofta också de dyraste vinerna, men frågan är hur intressant det egentligen är? Vitsen är ju ändå att du ska ha råd att köpa vinerna och kunna prova dem. Alla viner i boken går därför att få tag på via Systembolaget.
Om författaren
Andreas Kjörling är prisbelönt författare och sommelier. Hans karriär i gastronomins värld började för 20 år sedan på en krog i Uppsala. Idag har Andreas mer än ett decennium bakom sig som mycket uppskattad föredragshållare och skribent. Sedan författardebuten 2004 har Andreas rest vinvärlden runt och skaffat sig inte bara stora kunskaper, utan också många intressanta historier. Andreas Kjörling har tidigare skrivit Det italienska Vinet, En handbok vin, Det sydafrikanska vinet, Vin Kunskap ger mersmak och Champagne Kunskap ger mersmak. Både Det italienska vinet och Champagne Kunskap ger mersmak nominerades till World Gourmand Cookbook Award. Champagneboken vann dessutom silver i kategorin Bästa franska vinbok i den internationella finalen i Paris 2013. Läs mer om Andreas Kjörling på www.kjorlingwine.com.