Choklad : från brownies till praliner
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Bonnier Impact |
Genre | Mat och dryck |
Format | Kartonnage |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 64 |
Vikt | 321 gr |
Utgiven | 2010-08-15 |
SAB | Qcaam |
ISBN | 9789186263089 |
Det finns inget bättre än choklad! Mörk choklad, vit choklad, praliner, tryfflar eller varför inte gräddig varm drickchoklad. Den erkända chokladexperten Sara Jayne Stanes lotsar oss med säker hand detta på hav av smaker och aromer.För att visa chokladen från dess rätta sida går hon grundligt till väga och börjar med dess historia. Då hamnar vi i Mexico för 2 500 år sedan och choklad förtärdes enbart som dryck - som sådan var smaken långt ifrån dagens varmchoklad. Vi följer sedan chokladens utveckling ända fram till våra dagars choklad.Det bästa sparar vi till sist; att njuta av chokladen. Vad sägs om läckerheter som varm chokladmousse, eller frusna bär med vit chokladsås? Recepten är okomplicerade, men resultaten häpnadsväckande utsökta.