Östgötamat : från igår och idag

Östgötamat : från igår och idag
Författare
Medverkande
Förlag Östergötlands länsmuseum
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor204
Vikt1053 gr
Utgiven2008-11-10
SABQcaa
ISBN 9789185908745
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Välkomna till matriket Östergötland! Boken innehåller ett stort stycke matnyttig kulturhistoria och drygt 200 spännande recept. Här beskrivs överdådet hos biskop Brask på 1500-talet och vardag och fest på några av Östergötlands herrgårdar. Men framför allt handlar det om kalasmat och vardagskost i bondens gård och fiskarens stuga, om maten i borgarhem och arbetarkvarter.

Denna tredje upplaga av Östgötamat är omarbetad och utökad med ett omfattande kapitel om 2000-talets östgötamat, hur den produceras och serveras. Vi har dukat upp en östgötabuffé och två inspirerande festmenyer med nykomponerade recept och rätter hämtade ur de gamla receptböckerna.