Östgötamat : från igår och idag
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Östergötlands länsmuseum |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 204 |
Vikt | 1053 gr |
Utgiven | 2008-11-10 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789185908745 |
Välkomna till matriket Östergötland! Boken innehåller ett stort stycke matnyttig kulturhistoria och drygt 200 spännande recept. Här beskrivs överdådet hos biskop Brask på 1500-talet och vardag och fest på några av Östergötlands herrgårdar. Men framför allt handlar det om kalasmat och vardagskost i bondens gård och fiskarens stuga, om maten i borgarhem och arbetarkvarter.
Denna tredje upplaga av Östgötamat är omarbetad och utökad med ett omfattande kapitel om 2000-talets östgötamat, hur den produceras och serveras. Vi har dukat upp en östgötabuffé och två inspirerande festmenyer med nykomponerade recept och rätter hämtade ur de gamla receptböckerna.
Denna tredje upplaga av Östgötamat är omarbetad och utökad med ett omfattande kapitel om 2000-talets östgötamat, hur den produceras och serveras. Vi har dukat upp en östgötabuffé och två inspirerande festmenyer med nykomponerade recept och rätter hämtade ur de gamla receptböckerna.