Medelhavsmat för svenska kastruller
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Kakao Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Häftad |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 156 |
Vikt | 448 gr |
Utgiven | 2010-03-30 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789185861293 |
Olivolja, vitlök och färsk basilika Vi är många som har tagit Medelhavsmatens dofter och smaker till vårt hjärta! I den här boken hittar du ljuvliga pastarätter, klassiker som moussaka och lasagne men också halloumisallad, salta cantucciskorpor och marockansk lammburgare med harissa. Råvarorna kunde ha kommit från basarerna i Marrakech eller från dignande saluhallar i Italien och Spanien, men bor man i Sverige så gör man. Därför har recepten i den här boken anpassats till svenska kök och vi lovar att du kan handla de flesta av råvarorna i en vanlig svensk matbutik. Så låt ditt kök fyllas av den mustiga doften av nordafrikansk chermoula eller en underbar provencalsk ratatouille!
Matkonstnären Cecilia Vikbladh har bott och arbetat i flera av länderna kring Medelhavet. Den här boken innehåller hennes egna recept på lokala specialiteter från regionens alla hörn.
Nu kommer den äntligen i nytryck!