Medelhavsmat för svenska kastruller

Medelhavsmat för svenska kastruller
Författare
Medverkande
Förlag Kakao Förlag
GenreMat och dryck
FormatHäftad
SpråkSvenska
Antal sidor156
Vikt448 gr
Utgiven2010-03-30
SABQcaa
ISBN 9789185861293
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Olivolja, vitlök och färsk basilika Vi är många som har tagit Medelhavsmatens dofter och smaker till vårt hjärta! I den här boken hittar du ljuvliga pastarätter, klassiker som moussaka och lasagne men också halloumisallad, salta cantucciskorpor och marockansk lammburgare med harissa. Råvarorna kunde ha kommit från basarerna i Marrakech eller från dignande saluhallar i Italien och Spanien, men bor man i Sverige så gör man. Därför har recepten i den här boken anpassats till svenska kök och vi lovar att du kan handla de flesta av råvarorna i en vanlig svensk matbutik. Så låt ditt kök fyllas av den mustiga doften av nordafrikansk chermoula eller en underbar provencalsk ratatouille! Matkonstnären Cecilia Vikbladh har bott och arbetat i flera av länderna kring Medelhavet. Den här boken innehåller hennes egna recept på lokala specialiteter från regionens alla hörn. Nu kommer den äntligen i nytryck!