100 frågor och svar om vin
Författare | |
---|---|
Förlag | Kakao Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 181 |
Vikt | 105 gr |
Utgiven | 2008-11-10 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789185861132 |
Varför är egentligen rött vin rött och vitt vin vitt, beror det bara på vilka druvor man använder? Hur länge håller sig en öppnad vinflaska? Och varför får man egentligen ont i huvudet av rödvin?
Inga frågor är för enkla, för svåra, för dumma eller för specialiserade och Jens Dolk svarar på dem på ett kunnigt och underhållande sätt. Intressanta fakta om hur olika sorters vin framställs runt om i världen blandas med kuriosa och praktiska tips kring bland annat lagring, servering, hälsa, matlagning och vett och etikett.
Jens Dolk har en befriande och inspirerande inställning till vin som kan sammanfattas i några få ord: Lita på din egen smak - tycker du att ett vin är gott, så är det gott! Jens Dolk, till vardags vinskribent på SvD, skriver rakt och lättfattligt om vin.
Pressröster om 100 frågor och svar om vin:
-Därför ska du läsa den: För att den kostar några tior, du plöjer den på en kort flygresa och har efter det hyfsad bra koll på vinets värld. Något som både är kul och kan vara bra at svänga sig med på nästa bjudning.
GRIP
- är Svenska dagbladets Jens Dolk vår absoluta favoritvinskribent. Modern, osnobbig och uppdaterad lotsar han på ett sympatiskt sätt frälsta och nybörjare igenom vinvärlden, och nu får man ytterligare hjälp av honom i bokform. Här är inga frågor för banala, och allt presenteras på ett kunnigt och underhållande vis.
ELLE MAT & VIN
Nu i praktiskt pocketformat som gör det lätt att bära med sig boken när du snabbt behöver svar på dina vinfrågor.