Billig mat - en dyr affär : Om matmakt och behovet av medvetna konsumenter
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Premiss |
Genre | Samhälle, politik och debatt |
Format | Danskt band |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 182 |
Vikt | 450 gr |
Utgiven | 2006-05-19 |
SAB | Pmbb |
ISBN | 9789185343164 |
Maten i Sverige kanske blivit billigare men på ett eller annat sätt får vi ändå alla betala ett högt pris i form av sänkt kvalitet. De största förlorarna är de som producerar maten som arbetare i livsmedelsindustrin. För dem betyder prispressen sämre arbetstider, stress och nedlagda fabriker. Journalisten Gunnar Brulins bok handlar om detta men också om hur konsumenterna drabbas i form av ett smalare utbud av livsnmedel med billigare råvaror, mer vatten och midre kött, många gånger rent fusk. Billig mat med mer socker och fett drabbar dessutom vår hälsa!