Öl : kunskap ger mersmak
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Grenadine |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 94 |
Vikt | 520 gr |
Utgiven | 2010-03-19 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789185329977 |
Nu är det dags för Sveriges läsare att ta del av en ny faktaserie om njutbara drycker och först ut är öl i boken Öl: Kunskap ger mersmak . Den ölbevandrade författaren Peter M. Eronson går igenom denna skummande dryck på ett okonstlat och detaljerat sätt. Läsaren får lära sig om dryckens historia, tillverkning, vilka öltyper som finns och mycket mer. Öl tar upp allt som en läsare kan tänkas vilja veta om öl och dessutom hur ölkulturen ser ut i Sverige idag och hur man brygger öl hemma i sitt eget kök. Hur går egentligen mäskningen till? Varför kokar man ölet? Hur lång tid tar jäsningen? Alla frågor får sina svar i denna variationsrika bok. Öl har länge legat i skuggan av whisky och vin vad gäller avnjutning på en sofistikerad nivå, men detta har verkligen ändrat på sig. Boken tar upp närmare 50 olika öltyper som kommer att hjälpa den vilsne att hitta rätt i den numera gigantiska ölvärlden. Efter en genomläsning har man bra kött på benen för att välja och avnjuta öl på bästa möjliga sätt.