En handbok te
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Grenadine Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 68 |
Vikt | 374 gr |
Utgiven | 2010-01-13 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789185329953 |
luta dig tillbaka i favoritfåtöljen med Roland Erikssons
uttömmande och underhållande tebok och en rykande
kopp. Äntligen kommer en bok om te i Grenadines
populära handboksserie!
I En handbok te får teälskaren verkligen sitt lystmäte.
Te är hälsosamt då det innehåller bland annat mycket
antioxidanter som sägs skydda mot olika sjukdomar och
bevara oss unga. Ett riktigt livselixir alltså!
Boken bjuder på en fullständig översikt om teet, dess
historia, hur det spreds till Europa och om det berömda
Boston Tea Party i USA, olika sorter från hela världen
och hur du kokar det perfekta teet. Vad är det egentligen
för skillnad på grönt och rött te? Du får också veta
hur man framställer olika teer och hur vissa metoder
påverkar smakerna.
Ett unikt inslag i boken är teprovningarna. Författaren
vill här inspirera oss till att våga prova lite mer udda
teer. För att underlätta för den aningen skeptiska
tedrickaren har han gjort det själv först. Här får du betyg
och smakomdömen på teer från Japan till Sri Lanka,
och så klart Kina. De är provade ur en vinprovares
perspektiv och tillagade enligt producentens
rekommendationer. Något att göra hemma själv!
Så, fram med kopparna, ladda tekokaren och njut!
OM FÖRFATTAREN
Roland Eriksson är en kännare på det mesta som har
med livets goda att göra. Med ett intresse sedan snudd
på barnsben kring detta är hans kunskaper om smakers
samspel omfattande. Roland Eriksson arbetar som
sensoriker på V&S Group och han är också en fl itig
föredragshållare kring både konjak, vin, sherry, ost och
andra läckerheter. Han har god vana att berätta om alla
de underhållande detaljer som kännetecknar allt vad
njutningsfull mat och dryck vill säga.