Shiraz : en druva en värld av viner
Författare | |
---|---|
Förlag | Stevali |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 69 |
Vikt | 392 gr |
Utgiven | 2005-10-01 |
ISBN | 9789185329229 |
av Magnus Svensson
Grenadine Bokförlag
Shiraz
En druva, en värld av viner.
Greetings!
En nöjesresa med en mustig druva
Denna bok är den första i en ny serie faktaböcker från
Grenadine Bokförlag. De håller samma sidantal som
handböckerna, men ger litet djupare kunskaper och
är samtidigt exklusivare i papper och design.
Denna serie kommer att behandla viner utgående
från en enda sorts druva per bok. Böckerna går in
på hur varje druva i sig har en karaktär och sina
speciella särdrag.
Boken Shiraz tar läsaren på en tur runt världen
till de platser där druvan odlas. Författaren berättar
om den stora betydelse geografi och olika syn
på tillverkning har för vinet, även om druvan är
densamma. Turen går från norr till söder: från
Europa, där druvan kallas Syrah, till Shiraz i
Sydafrika och Amerika. Med många exempel och god
pedagogik lär boken läsaren hur svalt klimat ger ett
stramare vin, medan varmare länder ger generösa och
svulstiga viner.
Till varje lands och regions karaktär matchar
författaren ihop vinet med ett flertal maträtter.
Vilken läsare känner inte munnen vattnas med
recept som lammfärsbiffar med rödlöksmarmelad,
oxsvansgryta eller ingefärsdoftande kycklingkorv?
Dessa läckerheter ihop med den mycket kompetenta
redogörelsen över vinerna gör denna bok till en unik
och mycket intressant vinbok, eller ny sorts kokbok,
om man så vill.
Shiraz är en annorlunda vinklad vinbok med
mer än bara vin. Och med Magnus Svensson som
vägvisare blir resan dessutom sällan långsam och
aldrig någonsin tråkig!
Om författaren
Författare till Shiraz är Magnus Svensson. Magnus
har en lång erfarenhet som bland annat kock och
sommelier. Idag jobbar han som utbildningsansvarig
på en av Sveriges kanske mest ansedda vin- och
restaurangutbildningar; Restaurangakademien i
Stockholm.
Magnus har under många år arbetat med vin och
mat, inte bara i restaurangbranschen utan även
som föreläsare. Hans framtoning är en oslagbar
kombination av attityd, humor och djupt kunnande,
något som bland annat gjort honom populär som vinoch
matkommentator varje vecka hos radio
Mix Megapol.