Fat Land
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Fitnessförlaget |
Genre | Medicin |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 240 |
Vikt | 444 gr |
Utgiven | 2005-09-08 |
SAB | Mxk-qa |
ISBN | 9789185225507 |
Hur kunde amerikanerna bli så feta, så snabbt? Och är vi på väg åt samma håll? I USA blev Greg Critsers redogörelse för hur land of the free blev land of the superfat en sensation. Fat Land avslöjar varför USA är världens fetaste land (60 procent av befolkningen är överviktig). Den berättar hur introduktionen av billigt fett och socker på 1970-talet bidrog till att bilringarna växte i omfång och antal, och hur snabbmatskedjornas marknadsföring har sett till att portionerna (och midjemåtten) har fortsatt att växa. Enligt Critser har varje aspekt i det amerikanska samhället samhällsklass, politik, tv och familjeliv bidragit till att göra befolkningen tjockare. I boken framgår att det är barnen som är de främsta offren för dagens fetmaepidemi. Fat Land är en intressant redogörelse för ett av de största problemen i världens rikaste land samtidigt som den är en viktig varningsklocka för oss. Denna svenska utgåva har ett förord av näringsfysiologen Fredrik Paulún. Greg Critser är en prisbelönt skribent vars krönikor publiceras i bland annat USA Today, The Los Angeles Times och Harpers Magazine. Fat Land låg länge på New York Times bestsellerlista.