70-talets mat : från Flygande Jacob till Hawaiikassler
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ruin |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 140 |
Vikt | 660 gr |
Utgiven | 2010-04-16 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789185191574 |
Ingen period i den svenska mathistorien är lika älskad och hatad som sjuttitotalet. Den ena mer märkvärdiga rätten än den andra uppstod i vakuumet efter husmanskosten och i spåren av det mer utbredda resandet. Curry, banan och ananas skulle blandas in varhelst det gick och med klassiker som Flygande Jacob och Hawaiikassler är det få som undkommit att ta del av detta vårt moderna matkulturarv.
Men vilka var alla dessa rätter? Och var de så dumma egentligen? Räkcocktail, fondue och plankstek är vi ju många som fortfarande äter med förtjusning.
I denna bok presenterar kockarna Annika Ingelson och Carl Ehrenkrona det bästa ur det svenska sjuttiotalets kök, och hur dessa rätter, med lite hjälp, kan få fortsätta att vara matklassiker.
Boken bjuder även på smakprov ur tidens kokböcker och inte minst tidningen Allt om mat. En längre inledande text placerar det svenska decenniets kulinariska särprägel i sitt sammanhang.
De moderna fotografierna är tagna av Linus Meyer.