Judisk mat i svenskt kök - mat, minnen & tradition
Författare | |
---|---|
Förlag | Hillelförlaget |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 288 |
Vikt | 1600 gr |
Utgiven | 2003-11-30 |
ISBN | 9789185164608 |
Judisk mat i svenskt kök - mat, minnen och tradition
Eva Fried, Marina Burstein, Chaja Edelmann
För första gången serveras de svenska judarnas historia via köket.
Här invigs läsaren i kosherhushållets mysterier och får sig förklarat de matsymboler som utmärker de judiska helgerna. Minnesskildringar berättar on den judiska matens långa och krokiga väg till det svenska matbordet.
Dessutom avslöjas hemligheten bakom det gyllenbruna challebrödet, mammas vederkvickande hönssoppa, pesachbordets läckerheter och inte minst hur faster Leas ostkaka blir så utsökt god.
288 sid, inbunden, illustr, fyrfärgstryck, upplaga 2 2003
ISBN 91 85164 607