Jämten : årsbok för Jämtlands läns museum : Kreativa traditioner : mat med historia. Årg. (2011)

Jämten : årsbok för Jämtlands läns museum : Kreativa traditioner : mat med historia. Årg. (2011)
Serie Jämten
Medverkande
Förlag Jamtli Förlag
GenreKulturhistoria och allmän humaniora
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor192
Vikt707 gr
Utgiven2010-11-27
SABNccc
ISBN 9789179482343
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
En matresa i Jämtland och Härjedalen är en lustfylld upplevelse. Skickliga mathantverkare tillverkar ostar, bröd, charkuterier och drycker som erövrar det ena priset efter det andra. Boken ger en smakfylld inblick i den regionala matkulturen idag och förr i tiden. Här finns en rad artiklar av olika skribenter, som var och en är specialist inom sitt område. Läs och gamla tiders traditionella mat i bondehem och samevisten - specialitéer som soltorkat älgkött, gravad sik, praktiskt säckbröd, syrlig tjockmjölk, pickebröd, vällagrad fäbodost och näringsrik renost. Men också hur de gamla mattraditionerna stöps om till produkter för vår tid.