Rabarber
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Bokförlaget Arena |
Genre | Trädgård |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 111 |
Vikt | 550 gr |
Utgiven | 2016-03-02 |
ISBN | 9789178434855 |
"Sommarklassiker." Gård & Torp
"Detta är en mycket informativ och inspirerande bok om vår mest anspråkslösa nyttoväxt, rabarbern." BTJ
I Rabarber finns allt man kan tänkas vilja veta om stjälken som växer och trivs i våra svenska trädgårdar men egentligen kommer från helt andra breddgrader.
För de flesta är den syrliga rabarbern nog mest känd som en uppskattad ingrediens i desserter av olika slag. Men rabarber kan användas till så mycket mer - till friska drinkar, glace till grillat, till marmelad, saft och inläggningar. I Rabarber finns också den intressanta historien om rabarbern som medicinalväxt; under lång tid var den en begärlig handelsvara som tidvis betingade ett högre pris än opium. Än idag odlas rabarber i Kina för användning inom den kinesiska medicinen. Utöver recepten och den fascinerande historien om hur rabarbern hamnade här innehåller boken även odlingstips och råd för de vanligaste sorterna.
"Detta är en mycket informativ och inspirerande bok om vår mest anspråkslösa nyttoväxt, rabarbern." BTJ
I Rabarber finns allt man kan tänkas vilja veta om stjälken som växer och trivs i våra svenska trädgårdar men egentligen kommer från helt andra breddgrader.
För de flesta är den syrliga rabarbern nog mest känd som en uppskattad ingrediens i desserter av olika slag. Men rabarber kan användas till så mycket mer - till friska drinkar, glace till grillat, till marmelad, saft och inläggningar. I Rabarber finns också den intressanta historien om rabarbern som medicinalväxt; under lång tid var den en begärlig handelsvara som tidvis betingade ett högre pris än opium. Än idag odlas rabarber i Kina för användning inom den kinesiska medicinen. Utöver recepten och den fascinerande historien om hur rabarbern hamnade här innehåller boken även odlingstips och råd för de vanligaste sorterna.