Tapas på svenska-med vilt, skaldjur, fisk och fågel
Författare | |
---|---|
Förlag | Telegram Bokförlag AB |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Vikt | 0 |
Utgiven | 2010-03-22 |
ISBN | 9789177387961 |
Vem har sagt att tapas behöver vara spanska - rätterna kan lika gärna vara inspirerade av våra egna råvaror. Hemligheten ligger i hur de serveras och äts, i goda vänners lag och med ett gott vin till, och med den intima stämning som uppstår kring ett bord med vällagade och smakrika tapas. Är de små rätterna dessutom lagade på svenska, lokalt producerade råvaror, förhöjs kvalitén ytterligare. Den känslan har värdshusvärden Helena Neraal tagit fasta på. Hon har på sitt värdshus Vita Älgen skapat ett numera legendariskt vilttapas-bord - och hennes allra bästa recept presenterar hon i denna bok, Tapas på svensk a. Här finns gravad älgfilé med vitlöks- och ingefärsolja, lammkarré med kanel- och nejliksås, krabbkakor med ingefära och koriander och honungsmarinerade rödbetor, och ett femtiotal andra läckerheter i det lilla formatet.