Vin. Helt enkelt.
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Damm förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 176 |
Vikt | 886 gr |
Utgiven | 2005-09-22 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789177159148 |
VIN. HELT ENKELT.
av Matt Skinner
Många hyser helt i onödan en väldig respekt för vin. Men vin är varken science fiction eller kärnfysik det är en dryck! Och vin är för alla! I VIN. HELT ENKELT. Presenterar den trendsättande vinambassadören Matt Skinner vin på ett unikt
och mycket personligt sätt. Matt Skinner är lärare och sommelier på Jamie Olivers restaurang och restaurangskola
Fifteen i London. Han är seriös men opretentiös, inspirerande och humoristisk. Redan från början slår han fast att det finns inget rätt eller fel det handlar bara om personliga preferenser. I boken bryter Skinner ner kunskapen i de viktigaste beståndsdelarna och berättar på ett enkelt sätt hur man smakar och beskriver smaker, om de olika druvorna och om var och hur vinet tillverkas och lagras. Vi får också träffa alla yrkeskategorier som har arbetat med vinet
innan det hamnade på vårt bord.
Bokens förord är skrivet av Jamie Oliver
Den här boken är en milstolpe. Den handlar om att göra vinet mer tillängligt och roligare.
JAMIE OLIVER
av Matt Skinner
Många hyser helt i onödan en väldig respekt för vin. Men vin är varken science fiction eller kärnfysik det är en dryck! Och vin är för alla! I VIN. HELT ENKELT. Presenterar den trendsättande vinambassadören Matt Skinner vin på ett unikt
och mycket personligt sätt. Matt Skinner är lärare och sommelier på Jamie Olivers restaurang och restaurangskola
Fifteen i London. Han är seriös men opretentiös, inspirerande och humoristisk. Redan från början slår han fast att det finns inget rätt eller fel det handlar bara om personliga preferenser. I boken bryter Skinner ner kunskapen i de viktigaste beståndsdelarna och berättar på ett enkelt sätt hur man smakar och beskriver smaker, om de olika druvorna och om var och hur vinet tillverkas och lagras. Vi får också träffa alla yrkeskategorier som har arbetat med vinet
innan det hamnade på vårt bord.
Bokens förord är skrivet av Jamie Oliver
Den här boken är en milstolpe. Den handlar om att göra vinet mer tillängligt och roligare.
JAMIE OLIVER