Långjäst och lättbakat : riktigt bröd med enkla metoder

Långjäst och lättbakat : riktigt bröd med enkla metoder
Författare
Medverkande
Förlag Tukan Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor156
Vikt800 gr
Utgiven2017-03-13
SABQcae
ISBN 9789176177648
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Brödbak för lata!

Goda nyheter: Du behöver inte stiga upp klockan fyra på morgonen för att få njuta av doften och smaken av nybakade bröd till frukost. I Långjäst och lättbakat: Riktigt bröd med enkla metoder presenterar Maria Blohm smarta baktekniker och recept på bröddeg (och bulldeg) som arbetar medan du tar det lugnt.

Många avstår från brödbak för att det känns krångligt. Det är lite för komplicerat och lite för svårt att passa in det i vardagen. Med Maria Blohms recept och tekniker blir brödbaket mycket enklare. Du kan till exempel baka ut brödet till limpor på kvällen, låta det jäsa över natten och skjutsa in det i ugnen när du vaknar. Den långa jästiden ger en rad fördelar: brödet blir härligt segt, vi kan lättare tillgodogöra oss näringsämnen i brödet och smakerna får tid att utvecklas. Du får ett riktigt bröd!

En riktig drömbakbok - både för enkelhetens skull och för det fantastiska resultatet! Här finns recept på klassiska bröd, söta bröd, pizza och glutenfritt.

Maria Blohm har skrivit en mängd bakböcker. Hon är medförfattare till succéerna Nytt bröd och Nytt fikabröd. Med Långjäst och lättlagat får alla som vill, men varken tror sig kunna, ha ork eller tid att baka bröd sin drömbakbok.