Vinet & maten : grunderna, idéerna, det perfekta mötet
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Tukan Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 249 |
Vikt | 1296 gr |
Utgiven | 2015-09-07 |
SAB | Qcaf |
ISBN | 9789176172759 |
Utsedd av juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur till årets bästa bok inom kategorin Mat & dryck i kombination!
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag. egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.
"En riktig grundlektion i mötets harmonier [...] från vår meste utbildare på området. Ett referensverk att ständigt återkomma till."
- ur juryns motivering
Att kombinera mat och vin i en lyckad enhet är inte svårt bara man följer några enkla regler, menar Michel Jamais.
Att få vinet att sjunga till maten är målet för många vinälskare. Men hur ska du välja vin när du inte vet exakt hur maten kommer att kännas på tungan? Hur smakar vinet du har köpt? Och vad är det egentligen som händer när vinet möter maträtten och dess ingredienser?
Vinet & maten ger svar på din a frågor. Smakexperten, matvirtuosen och vinspecialisten Michel Jamais går pedagogiskt igenom grunderna i ämnet, ur människans sinnens fungerar och hur du ska göra för att skapa harmoniska kombinationer. Han ger mängder av förslag på mat och vin som passar bra ihop och lär dessutom ut enkla metoder som du kan använda för att skapa fantastiska måltider. Istället för att fokusera på specifika recept med matchande vintyper avslöjar författaren hela hemligheten bakom en lyckad middag. egentligen?
Vinet & maten: Grunderna, idéerna, det perfekta mötet är din nyckel till makalösa vin- och matupplevelser.