50 gourmetglasspinnar
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Tukan Förlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 128 |
Vikt | 530 gr |
Utgiven | 2015-04-13 |
SAB | Qcaam |
ISBN | 9789176170755 |
Imponera med lyxiga gourmetglasspinnar!
Konstnären Nadia Roden började tillverka och sälja handgjorda gourmetglasspinnar från en matvagn i High Line Park i New York 2011. Glassarna blev en succé och utsågs till nästa stora trend av pressen. Snart fick Nadia ta hjälp av sin brittiske brorson, kocken Caesar Roden, och han tog i sin tur med glassaffärerna över Atlanten till London där han våren 2013 skapade Ice Kitchen. Matvagnen blev snabbt ett fenomen på Londons street food-scen, och även om Ice Kitchen håller fast vid sina matvagnsrötter säljs glassarna i dag även i utvalda delikatessbutiker.
Nu har Nadia och Caesar delat med sig av sina populäraste recept i Ice Kitchen: 50 gourmetglasspinnar. Här lär de pedagogiskt ut glasstillverkningens grunder och ger även kreativa serveringstips. Bland de 50 recepten i boken hittar man klassiska smakkombinationer som ananas med kokos och jordgubbar med vispgrädde, men här finns också många spännande och mer vuxna smaker som blodgrapefrukt & Campari - en iskall sommardrink på en pinne - eller Vietnamesisk kaffeglass. Vissa glassar bjuder också på lite extra upplevelse. Glassen som kallas Dränkt vattenmelon ska man t.ex. pressa limesaft över medan man äter (alternativt doppa i rom).
Konstnären Nadia Roden började tillverka och sälja handgjorda gourmetglasspinnar från en matvagn i High Line Park i New York 2011. Glassarna blev en succé och utsågs till nästa stora trend av pressen. Snart fick Nadia ta hjälp av sin brittiske brorson, kocken Caesar Roden, och han tog i sin tur med glassaffärerna över Atlanten till London där han våren 2013 skapade Ice Kitchen. Matvagnen blev snabbt ett fenomen på Londons street food-scen, och även om Ice Kitchen håller fast vid sina matvagnsrötter säljs glassarna i dag även i utvalda delikatessbutiker.
Nu har Nadia och Caesar delat med sig av sina populäraste recept i Ice Kitchen: 50 gourmetglasspinnar. Här lär de pedagogiskt ut glasstillverkningens grunder och ger även kreativa serveringstips. Bland de 50 recepten i boken hittar man klassiska smakkombinationer som ananas med kokos och jordgubbar med vispgrädde, men här finns också många spännande och mer vuxna smaker som blodgrapefrukt & Campari - en iskall sommardrink på en pinne - eller Vietnamesisk kaffeglass. Vissa glassar bjuder också på lite extra upplevelse. Glassen som kallas Dränkt vattenmelon ska man t.ex. pressa limesaft över medan man äter (alternativt doppa i rom).