Kakor, tårtor och bröd : glutenfria favoriter från Kea bageri

Kakor, tårtor och bröd : glutenfria favoriter från Kea bageri
Författare
Medverkande
Förlag Ordalaget Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor135
Vikt658 gr
Utgiven2024-09-12
SABQcabb
ISBN 9789174696134

Det ska vara GOTT och ENKELT att baka utan gluten!

Många är de kunder som har historier om Kea Bageri. Flygvärdinnor som hämtat travar med Keas populära biskvitårtor som ska fraktas över Atlanten till kunder i USA. Eller stockholmare som återkommer i generationer för att smaka bageriets trasiga maränger. Kea Bageri levererar till Koppartälten i Haga, och år 2022 blev de utsedda till Kunglig hovleverantör.

Ambitionen med recepten i boken är att de inte ska innehålla för många ingredienser och att de kan varieras på flera vis. Varför bara baka till den som vill ha glutenfritt, när man i stället kan baka gott till alla?

Här bjuds på Kea Bageris bästa recept för olika tillfällen:

Bageriets älskade biskvitårta

Keas populära frukost

De godaste frukostfrallorna

Ugnsrostad granola

Fredagsmingel

Flatbread med röror

Fest och kalas

Klassiska tårtor och efterrätter

Afternoon tea med härliga bakverk

 

MADELEINE OLSSON driver familjeföretaget Värdshuset Koppartälten och Kea bageri i Bromma.

Fotografierna har tagits av YLVA LINDGREN som tidigare givit ut Snällare bröd och bullar bakade med dinkel.