Snällare bröd och bullar bakade med dinkel
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ordalaget Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 144 |
Vikt | 718 gr |
Utgiven | 2023-03-07 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789174695373 |
"För alla som vill byta ut vetemjölet, eller bara vill prova något nytt, är detta en utmärkt bok att ta till. Den som inte blir sugen på nybakt efter att ha bläddrat i denna bok har helt enkelt inte tittat tillräckligt noga. Betyg 4 av 5"
BTJ, Frida Jönsson
"Boken får mig verkligen att vilja baka! 60 enkla och smarriga recept med lockande bilder. Ljuvlig bok."
Sandras skafferi, tidningen Allers
Inget går väl upp mot nybakat bröd eller bullar som fyller rummet med härlig doft. Och hur mycket bättre är det inte om de dessutom är snälla mot magen. Med dinkel får du snällare bröd och bullar.
Drygt 10 procent i Sverige har tarmsjukdomen IBS. Många med orolig mage tror att det är gluten man inte tål. Men det har visat sig att vetesorten dinkel, som också innehåller gluten, är skonsammare mot magen och inte ger samma besvär som vanligt vete. Dinkel är ett urvete som odlades redan under stenåldern. Det innehåller gluten men halten av jäsningsbara kolhydrater är lägre. Glutenkvaliteten är annorlunda än i vanligt vete, och mjölet är mer lättsmält. Helt enkelt snällare mot magen.
Cirka 60 recept som är enkla och anpassade för hemmabagaren.
Ylva Lindgren är utbildad bagare/konditor.