Kockarnas vin : kombinera vin och mat med några av Sveriges främsta kockar
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ordalaget Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 175 |
Vikt | 806 gr |
Utgiven | 2013-08-20 |
SAB | Qca |
ISBN | 9789174690569 |
"Fräsch och elegant... En härlig bok för alla som gillar mat och vin."
Bibliotekstjänst
Tanken med den här boken är inte att du ska bli expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna! Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat och vin så perfekt, så att maten smakar mer och vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/ krögare, tre viner per kock samt recept på det som rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och information om druvor och dess egenskaper samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna: Frida Johansson Patrik Jonsson Henrik Lyberg André Nordström Björn Persson Roland Persson Frida Ronge (utsedd till årets "rising star" av White guide) Cecilia Sandström Håkan Thörnström Gustav Trägårdh Tami Yasumoto
Tanken med den här boken är inte att du ska bli expert på viner. Istället ligger fokus på smakerna! Och på kombinationen mat och vin.
Hur lyckas kockar på restauranger kombinera mat och vin så perfekt, så att maten smakar mer och vinet blir till det godaste du någonsin druckit? Och hur lyckas man själv? Det ska du få veta i den här boken.
Här delar några av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta kockar och sommelierer med sig av sina kunskaper och tankar kring vin - och föreslår mat som passar till. Korta presentationer av tolv kockar/ krögare, tre viner per kock samt recept på det som rekommenderas att ätas till.
Dessutom finns ett kapitel om vinets historia och information om druvor och dess egenskaper samt vinterminologi.
Boken är illustrerad med stämningsfulla fotografier i färg.
Gänget bakom boken har tidigare gett ut Kockarnas bröd, där vi som läsare dyker ner i brödkorgen och får såväl recept på det goda restaurangbrödet som tips på ett lyckat bak.
De medverkande kockarna/sommeliererna: Frida Johansson Patrik Jonsson Henrik Lyberg André Nordström Björn Persson Roland Persson Frida Ronge (utsedd till årets "rising star" av White guide) Cecilia Sandström Håkan Thörnström Gustav Trägårdh Tami Yasumoto