Smaka på Sverige! : en matresa med gårdsbutikernas bästa recept
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ordalaget Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 223 |
Vikt | 998 gr |
Utgiven | 2013-04-05 |
SAB | Qcaa |
ISBN | 9789174690484 |
"Ett bra sällskap på sommarens utflykter!" Lantliv
Sverige ÄR ett matland. Häng med på en matresa och lär dig laga den bästa mat som finns!
Här är kokboken som tar oss land och rike runt för att utforska och återupptäcka våra förstklassiska svenska råvaror - proppfulla med nyttigheter och smak!
Intresset för lokal mat som tillverkas av duktiga mathantverkare är stort och det bara växer. Vi får ca 60 recept på varmrätter, sallader, pajer, drycker, matbröd och kakor.
Vi möter eldsjälarna som odlar grönsakerna, föder upp djuren, fiskar fisken, driver restauranger, syltkokerier, bagerier, kryddodlingar och gårdsbutiker - småskaligt, lokalodlat och ekologiskt naturligtvis! De ger oss en inblick i deras vardag och arbete på gården och berättar hur de startade upp.
Följ med på en matresa genom skiftande årstider och svenska landskap, från ett frostigt Pajala i norr till ett prunkande Trelleborg i söder - totalt 50 gårdar. Vill man göra ett eget besök på gårdsbutiken eller restaurangen finns vägbeskrivning, öppettider och kontaktuppgifter.
Boken följer årstiderna och illustreras med lustfyllda bilder på mat, människor och miljöer.
Lillemor Hvitfeldt har skrivit flera matböcker och jobbat som matskribent på tidningen Land i över 25 år.
Sverige ÄR ett matland. Häng med på en matresa och lär dig laga den bästa mat som finns!
Här är kokboken som tar oss land och rike runt för att utforska och återupptäcka våra förstklassiska svenska råvaror - proppfulla med nyttigheter och smak!
Intresset för lokal mat som tillverkas av duktiga mathantverkare är stort och det bara växer. Vi får ca 60 recept på varmrätter, sallader, pajer, drycker, matbröd och kakor.
Vi möter eldsjälarna som odlar grönsakerna, föder upp djuren, fiskar fisken, driver restauranger, syltkokerier, bagerier, kryddodlingar och gårdsbutiker - småskaligt, lokalodlat och ekologiskt naturligtvis! De ger oss en inblick i deras vardag och arbete på gården och berättar hur de startade upp.
Följ med på en matresa genom skiftande årstider och svenska landskap, från ett frostigt Pajala i norr till ett prunkande Trelleborg i söder - totalt 50 gårdar. Vill man göra ett eget besök på gårdsbutiken eller restaurangen finns vägbeskrivning, öppettider och kontaktuppgifter.
Boken följer årstiderna och illustreras med lustfyllda bilder på mat, människor och miljöer.
Lillemor Hvitfeldt har skrivit flera matböcker och jobbat som matskribent på tidningen Land i över 25 år.