Whoopies! : ljuvliga bakverk med tradition
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ordalaget Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 58 |
Vikt | 297 gr |
Utgiven | 2012-03-16 |
SAB | Qcae |
ISBN | 9789174690255 |
"En sötsak med vackra bilder och härliga recept. Fyra av fem möjliga! Pralin
Whoopie! Nästa stora trend är här, häng på!
Efter cupcakes kom makroner, och nu har även whoopies - eller whoopie pies som de egentligen heter - hittat hit. Små, söta bakverk, ljuvliga för såväl ögat och för gommen.
Trendigt, javisst, men det finns en lång historia och tradition bakom dessa små godsaker. Det sägs att de fick sitt namn då de hårt arbetande jordbrukarna i Maine eller Pennsylvania utropade just "Whoopie!" när de öppnade lunchlådan och dessa låg däri. Sant eller inte, whoopies har funnits och sålts i USA i nästan 100 år.
Nu har de nått Sverige, och nu kan alla göra dem! Boken innehåller ca 25 recept på whoopies: ca 12 varianter på kakan och 25 olika fyllningar. Dessutom idéer på dekorationer: nötter, karamellkross, silverkulor, strössel med mera.
Förutom sagolika bilder och härliga färger, också tips och trix på hur man bäst lyckas med de små munsbitarna. Lycka till!
Åsa Swanberg har skrivit flera prisbelönta kokböcker, bl a Smaker från Saltå kvarn.
Whoopie! Nästa stora trend är här, häng på!
Efter cupcakes kom makroner, och nu har även whoopies - eller whoopie pies som de egentligen heter - hittat hit. Små, söta bakverk, ljuvliga för såväl ögat och för gommen.
Trendigt, javisst, men det finns en lång historia och tradition bakom dessa små godsaker. Det sägs att de fick sitt namn då de hårt arbetande jordbrukarna i Maine eller Pennsylvania utropade just "Whoopie!" när de öppnade lunchlådan och dessa låg däri. Sant eller inte, whoopies har funnits och sålts i USA i nästan 100 år.
Nu har de nått Sverige, och nu kan alla göra dem! Boken innehåller ca 25 recept på whoopies: ca 12 varianter på kakan och 25 olika fyllningar. Dessutom idéer på dekorationer: nötter, karamellkross, silverkulor, strössel med mera.
Förutom sagolika bilder och härliga färger, också tips och trix på hur man bäst lyckas med de små munsbitarna. Lycka till!
Åsa Swanberg har skrivit flera prisbelönta kokböcker, bl a Smaker från Saltå kvarn.