Sommar på burk
Författare | |
---|---|
Medverkande | |
Förlag | Ordalaget Bokförlag |
Genre | Mat och dryck |
Format | Inbunden |
Språk | Svenska |
Antal sidor | 114 |
Vikt | 740 gr |
Utgiven | 2011-04-29 |
SAB | Qcaad |
ISBN | 9789174690002 |
"En receptsamling som fint ersätter de gamla slitna sylta och safta-böckerna... Lockande att bläddra i och själv sätta igång." Bibliotekstjänst
"Här finns massor av sylt, saft och annat gott att göra på sommarens bär och frukter." DN
"En bok som jag verkligen vill ha i kokbokshyllan." Sara Begner, Mersmak
Det är alltid sommar när du har hemgjord sylt i kylen eller frysen! Så sätt igång att sylta, safta och lägga in. Resultatet blir roligare, nyttigare, godare och vackrare än det du hittar i butik. Det är enkelt dessutom.
Boken innehåller närmare 100 recept som kan varieras med sommarens smaker - och dina egna. Därtill vackra bilder, fakta, kuriosa, ett urval självplockställen och de bästa sylta- och safta in-tipsen. En bok som verkligen inspirerar till att ta till vara naturens rikedomar.
Innehåll: Safter, Sylter, Inläggningar, Marmelader, Geléer, Vinäger, Pickles, Likörer Bär och frukter: Björnbär, Blåbär, Havtorn, Grönsaker, Hallon, Jordgubbar, Krusbär, Plommon, Päron, Rabarber, Vinbär, Äpplen
Själv är jag löjligt förtjust i själva bunkringsmomenten. Att ställa upp en hel rad med nyfyllda burkar eller saftflaskor på diskbänken och titta på, det ryser jag lite välmående av. Rikedom. Åsa Swanberg, bokens författare
Åsa Swanberg och Malou Holm har tidigare gjort prisbelönta böcker som Smaker från Saltå Kvarn och Mat att äta minst en gång i livet.
"Här finns massor av sylt, saft och annat gott att göra på sommarens bär och frukter." DN
"En bok som jag verkligen vill ha i kokbokshyllan." Sara Begner, Mersmak
Det är alltid sommar när du har hemgjord sylt i kylen eller frysen! Så sätt igång att sylta, safta och lägga in. Resultatet blir roligare, nyttigare, godare och vackrare än det du hittar i butik. Det är enkelt dessutom.
Boken innehåller närmare 100 recept som kan varieras med sommarens smaker - och dina egna. Därtill vackra bilder, fakta, kuriosa, ett urval självplockställen och de bästa sylta- och safta in-tipsen. En bok som verkligen inspirerar till att ta till vara naturens rikedomar.
Innehåll: Safter, Sylter, Inläggningar, Marmelader, Geléer, Vinäger, Pickles, Likörer Bär och frukter: Björnbär, Blåbär, Havtorn, Grönsaker, Hallon, Jordgubbar, Krusbär, Plommon, Päron, Rabarber, Vinbär, Äpplen
Själv är jag löjligt förtjust i själva bunkringsmomenten. Att ställa upp en hel rad med nyfyllda burkar eller saftflaskor på diskbänken och titta på, det ryser jag lite välmående av. Rikedom. Åsa Swanberg, bokens författare
Åsa Swanberg och Malou Holm har tidigare gjort prisbelönta böcker som Smaker från Saltå Kvarn och Mat att äta minst en gång i livet.